A bor hatása a szexuális vágyra

A bor hatása a szexuális vágyra

Köztudott, hogy a túlzott alkoholfogyasztás nincs pozitív hatással szexuális életünkre. Kérdés azonban, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás, konkrétan a borfogyasztás lehet-e pozitív hatással a szexuális élményre?

Kutatók kimutatták, hogy a mérsékelt borfogyasztás pozitív hatással van a szexre. Napi egy-két pohár bor sokkal intenzívebbé varázsolhatja a szexuális együttlétet – nem csupán a nők, hanem a férfiak esetében is.

Az alkohol vérbőséget okoz, valamint ellazít, s amint tudjuk az ellazulás nagyon fontos az orgazmus szempontjából. Nők esetében ezek a „mellékhatások” nagyobb szexuális aktivitást és intenzívebb fizikai élvezetet jelentenek. Azonban a férfiaknak sem kell aggódniuk, ők is porfitálhatnak a mérsékelt borfogyasztásból.

Férfiak esetében csökkent a korai magömlés problémája, valamint szintén intenzívebb élményben lehet részük. Egy-két pohár bor ágyjeleneteknél kinyitja a kedélyt, oldja a gátlásokat és kitágítja az ereket, beszédessé, boldoggá és szabaddá varázsol. Ebből adódóan egyértelművé válik, hogy sokkal intenzívebb és forróbb éjszakában lehet részünk a kellő mennyiségű bor elfogyasztását követően. Ha szüksége lenne egy kis bátorításra, próbálja ki a bort, csodákra képes.

Ha azonban olyan eset adódik, hogy nincs lehetősége bort fogyasztani, mégis szüksége lenne egy ki „segítségre”, használjon erekciós tabletták. Ezek a készítmények szintén pozitív irányban támogatják a szexuális együttlétet, növelik a libidót, hosszabb szexuális együttlétet garantálnak és támogatják az erekciót.

Az alkoholfogyasztást illetően megemlítenénk, hogy kutatók szerint nem mindegy, milyen típusú alkoholt fogyasztunk a libidónk növelése érdekében. Más alkoholtartalmú italokkal összehasonlítva, kizárólag a bort fogyasztók esetében lett forróbb az éjszaka. Azonban a mennyiség nagyon fontos.

Ha átesünk a ló túloldalára, a dolog visszafelé sül el, vagyishogy valószínűleg éppen nem sül el. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatással van a libidóra, férfiak esetében megeshet, hogy a merevedés sem következik be. Szóval érdemes betartani az ajánlott mennyiséget, amennyiben lepedőakrobatára szeretnénk játszani az éjszaka folyamán.
  Ha vágyfűtött éjszakára vágyik, most már tudja, mi a megoldás: egy pohár jó bor, esetleg egy kis vágyfokozó, és máris csodás meglepetést szerezhet partnerének. Higgye el, hálás lesz.